Zaloguj Zarejestruj

Zaloguj się

Użytkownik *
Hasło *
Zapamiętaj mnie

Załóż konto

Pola zaznaczone gwiazdką(*) są wymagane.
Imię i nazwisko *
Użytkownik *
Hasło *
Powtórz hasło *
Email *
Powtórz email *
Captcha *
Reload Captcha

Wyróżnione ogłoszenia

Witamy, Gość

TEMAT: Barszcz Czerwony Wigilijny (Postny)

Barszcz Czerwony Wigilijny (Postny) 2 lata 7 miesiąc temu #32012

  • Dla Koneserów Wigilijnych Potraw
  • Dla Koneserów Wigilijnych Potraw Avatar
NAJLEPSZY PRZEPIS ("Z POLSKICH GÓR") DLA KONESERÓW !

BARSZCZ CZERWONY WIGILIJNY

3 lub 4 marchewki,
3 lub 4 pietruszki,
1 seler (średni)
1 por (średni)
1 jabłko (należy obrać)
ziele angielski 4 sztuki,
pieprz czarny 8 sztuk (ziarenka),
liść laurowy 4 sztuki,
czosnek 4 ząbki,
ocet jabłkowy 2 lub 3 łyżeczki,
buraki czerwone 4 lub 5 sztuk,
sól (do smaku),

WYKONANIE
:)

Barszcz Czerwony Wigilijny (Postny) 2 lata 7 miesiąc temu #32013

  • Anonim
  • Anonim Avatar
WYKONANIE

Buraki obrać,
następnie pokroić w plasterki,
dodajemy kolejno : liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, jabłko w całości (obrane), ocet, por, czosnek i zalewamy to wodą i gotujemy ok. 15 minut (na gazie).

Jarzyny gotujemy w osobnym garnku, tzn. marchew, pietruszka i seler (można do smaku dołożyć 1 kostkę wołową i przyprawę do zup w płynie wegeta).

Po ugotowaniu jarzyn i buraków, wywar z jarzyn wlać do jednego garnka (można doprawić sokiem z cytryny).

Jeżeli, chcesz zrobić barszcz do uszek z mięsem, pasztecików, krokietów, wtedy wywar trzeba zrobić na kości rosołowej, ponieważ powyższy przepis jest na BARSZCZ CZERWONY POSTNY - WIGILIJNY TRADYCYJNY GÓRALSKI

HEJ !!!!!!!!

Barszcz Czerwony Wigilijny (Postny) 2 lata 7 miesiąc temu #32014

  • Kucharz początkujący
  • Kucharz początkujący Avatar
A te buraki to muszę kroić, czy wystarczy jak do BMW pełnego desiarzy wrzucę granata?

Barszcz Czerwony Wigilijny (Postny) 2 lata 7 miesiąc temu #32025

  • Anonim
  • Anonim Avatar
Dzięki Za przepis

Barszcz Czerwony Wigilijny (Postny) 6 miesiąc 1 tydzień temu #34422

  • Emmastone
  • Emmastone Avatar
Z jabłkiem jeszcze nie jadłam, ale spróbuje. Ono nadaje delikatnego smaku?
Czas generowania strony: 0.121 s.